You are here

Katrine Delph

Begynte å spille althorn som 9-åring i Laukvik brass, og fikk være med på en stor reise nivåmessig fra et middelmådig skolekorps til gjøre gode presentasjoner på NM for brassband i Bergen på siste halvdel av 1990-tallet. I denne perioden hadde korpset en del større spilleoppdrag for Kongehuset i inn- og utland. Mye av grunnlaget for den store musikkinteressen min ble nok lagt her.

Jeg var ferdig med barne- og ungdomsskolen i 2000, og bestemte meg da for å ta med meg musikken i utdannelse videre. 

Sortland videregående skoles musikklinje ble neste stopp, hvor jeg hadde 3 lærerrike år hvor horisonten ble utvidet litt, og hvor jeg fikk lagt grunnlaget for den teorien jeg skulle komme til å møte seinere i utdannelsen.

Fra 2003 til 2007 var jeg bosatt i Tromsø, og studerte ved Høgskolen i Tromsø, Musikkonservatoriet. Studiet som ble utført var et 3-årig bachelor som faglærer i musikk med stor vekt på egen musikkutøvelse. Hele veien frem til 2007 var althorn mitt hovedinstrument, men de siste 2 årene i denne perioden utvidet jeg litt med å ta studier som bi-instrument innen kornett/trompet og baryton.

2007-2008 var et år hvor jeg tok pause fra studier, og da jobbet jeg som messinglærer og korpsdirigent i et 1 årig vikariat ved Vågan kulturskole. Dette året var jeg involvert i 4 ulike skole- og voksenkorps som dirigent og instruktør i kommunen.

2008-2009 fikk jeg et nytt 1 årig engasjement ved Vågan kulturskole som messinglærer/korpsdirigent. Dette året studerte jeg også 100% utøvende euphonium ved Universitetet i Tromsø, Musikkonservatoriet, men var bosatt i Lofoten. Var dette året fast dirigent for Kabelvåg musikkforening.

2009-2011 tok jeg mastergradsstudie i utøvende euphonium ved Universitetet i Tromsø. 2009-2010 var jeg messinglærer i Tromsø kulturskole ved siden av studiet, og 2010-2011 jobbet jeg som fast dirigent for Skittenelv musikkorps.

2009-2010: deltok på 2 dirigentkurs i regi NMF. Instruktør på første kurs: Oddvar Nøstdal. Instruktører på andre kurs: Oddvar Nøstdal og Bjørn Sagstad.

Nå etter avsluttet studie går veien til Vesterålen, nærmere bestemt Øksnes kulturskole, hvor jeg blant annet skal dirigere Alsvåg brassband. Det er en jobb jeg ser veldig frem til å ta løs på.